Welkom bij Wijngoed Rhode

Als lokale producent verbouwen wij druiven uit eigen wijngaard en leggen we ons toe op de creatie van kwaliteitsvolle Belgische witte wijnen. In de groene gordel achter de kerk van Gontrode plantten wij in 2011 onze eerste wijnranken. Van dan af hebben we de wijngaard stelselmatig uitgebreid. Vandaag verzorgen wij – met respect voor onze planten en omgeving – een 5.000-tal wijnstokken.

Wijngoed Rhode focust op kwaliteit in product, presentatie en beleving. Wat we doen, doen we met overgave, op een stijlvolle en professionele manier.
Wijngoed Rhode staat voor een persoonlijke benadering en een uitzonderlijke klantenbeleving.

We nemen u graag mee in ons verhaal.

Jürgen & Nadja
Van de Walle – De Craecker

“Let's start the wine journey”

Belgische witte wijnen met een visie

We verbouwen onze wijnen volgens een duidelijke visie: wijzelf maken uitsluitend op traditionele wijze wijn van echte en zelf geteelde druiven. Wat de druif ons geeft vindt u terug in onze wijnen. Dit resulteert in pure wijnen, elk met zijn specifiek karakter. Al ons vakmanschap, expertise en betrokkenheid bundelen wij voor u in onze flessen.

Onze druiven

In onze wijngaard verbouwen we 3 druivenrassen: Solaris, Johanniter en Souvignier Gris. Deze rassen werden zorgvuldig geselecteerd en op onze vraag veredeld. Ze zijn geschikt om in onze regio rijpe en gezonde trossen te ontwikkelen, de basis voor onze Belgische witte wijnen. Ze kennen stuk voor stuk hun oorsprong in de traditionele druivenrassen. Zo stamt de Johanniter druif rechtstreeks af van de Riesling, de Souvignier Gris is ontwikkeld uit de blauwe Cabernet Sauvignon en de Solaris gaat terug tot de Muscat druif.

“We cultivate with respect”

Ons assortiment Belgische witte wijnen

Het aanbod aan beschikbare wijnen is beperkt, en via het domein te koop. We kiezen bewust voor de korte keten: uit onze wijngaard geteeld – in onze wijnmakerij verwerkt – in het glas bij u thuis geschonken en gedronken.

“Enjoy our wines”

Premium relatiegeschenken

Met onze innovatieve huisstijl en verpakkingen, zijn wij ook uw partner bij uitstek voor een stijlvol relatiegeschenk. Dit zowel voor particulier als onderneming.
We werken op maat van onze klanten en kunnen terugblikken op tal van mooie referenties en realisaties. Uw project is bij ons in goede handen.
Ook in onze verpakking zijn we een trendsetter: in onze relatiegeschenken verwerken we het snoeihout van onze eigen druivelaars. Zo leggen we de link tussen onze ambachtelijk geteelde druiven en de wijnen die ze voortbrengen. U overhandigt niet louter een fles wijn aan uw relatie, u brengt een verhaal.

“Let's celebrate”

Wist je dat onze innovatieve branding ook werd opgemerkt in het buitenland: je kan ons vinden in de permante tour van het prestigieuze wijnmuseum La Cité Du Vin in Bordeaux (FR).

Wist je dat onze innovatieve branding ook werd opgemerkt in het buitenland: je kan ons vinden in de permante tour van het prestigieuze wijnmuseum La Cité Du Vin in Bordeaux (FR).

Belgische witte wijnen

Een betrouwbaar product, een betrouwbare partner

Onze dagdagelijkse zorg en liefde voor onze planten proef je in het glas.
We staan persoonlijk garant voor een (h)eerlijk product.

“Welcome to our world”